dimarts, 28 d’octubre de 2014

Taller "Educar sense cridar" a l'escola Juan Ramón Jiménez

Imatge del cartell de l'activitat, extreta d'Internet
El dissabte 25 d'octubre s'ha portat a terme el taller "Educar sense cridar" adreçat als pares i mares de l'escola Juan Ramón Jiménez. L'objectiu de l'activitat ha estat donar estratègies i instruments als pares i mares per educar amb serenitat i coherència.

L'Alba Castellví en la seva exposició ha tractat sobre la tranquil·litat dels adults, la unitat de criteri, la claredat i la precisió de les indicacions, la coherència i la fiabilitat, els límits: com dir que no i resistir amb serenitat, com han de ser les normes, instruments per a una comunicació adequada i com procedir davant les conductes inadequades.

S'han parlat de tots aquests continguts però també de les estratègies i els instruments, exercicis pràctics per aprendre a posar en funcionament el què s’ha presentat i reflexió i debat a partir de l’experiència en família.

Les cinc famílies que hi han participat, han  valorat molt positivament aquesta formació.

dilluns, 27 d’octubre de 2014

Grans i petits de l'escola Joaquim Blume visiten el Torrent de Colobrers

Itinerari "Torrent de Colobreres", escola Joaquim Blume
Diumenge 26 d'octubre les famílies de l'escola Joaquim Blume van visitar el Torrent de Colobrers, un dels espais més valorats del rodal de Sabadell.

L'itinerari circular, conduït per en Xavier Jiménez, educador de la Secció Natura de la UES, ha posat en relleu els valors naturals, ecològics i paisatgístics d'aquest indret.

El recorregut s'ha iniciat a la zona d'aparcament de Sant Vicenç de Jonqueres, tot resseguint un tram del riu Ripoll fins a Can Pagès, on el grup ha esmorzat, per remuntar cap el Torrent de Colobrers fins la Bassa i la font de Can Moragues. Des d'aquest punt han continuat en direcció l'aeròdrom de Castellar del Vallès, retornant a Can Pagès i la zona d'estada de Sant Vicenç de Jonqueres.

La sortida ha comptat amb 25 persones, i ha estat molt ben valorada per part dels participants.

Per veure més imatges de l'activitat, clica aquí!!!


dijous, 23 d’octubre de 2014

Els pares i mares de l'escola Sant Julià participen en el taller "Coneix les principals tècniques d'estudi i aprèn a ajudar el teu fill"

Taller sobre tècniques d'estudi, a l'escola Sant Julià
Dimecres 22 d'octubre s'ha portat a terme a la Biblioteca de l'escola Sant Julià, un taller relacionat amb les tècniques d'estudi adreçat als pares i mares del centre, amb alumnat de 6 a 12 anys.

En aquesta sessió s'han donat a conèixer a les 18 persones inscrites, les principals tècniques d'estudi i l'adaptació a la personalitat dels fills. També s'han donat pautes molt concretes per tal que cada família sàpiga acompanyar al seu fill amb la gestió i l'organització de la feina, i s'han resolt molts dubtes.

L'activitat a càrrec de Tània García, psicopedagoga de l'Associació Món Educa't, ha rebut molt bona acollida per part dels assistents que consideren que aquesta formació és cabdal per acompanyar millor els seus fills, en el seu creixement i en la seva vida escolar.

La notícia a la web de l'escola.
dimarts, 21 d’octubre de 2014

Famílies de l'escola Miquel Carreras fan l'itinerari "Mas Canals"

Participants de la 1a Jornada de Senderisme
Escola Miquel Carreras
Una cinquantena de persones entre progenitors, alumnat i professorat de l'escola Miquel Carreras van fer el dissabte 18 d'octubre, l'itinerari Mas Canals.

La sortida formava part de les tradicionals "Jornades de Senderisme" que des de fa tres cursos organitza l'escola i ha servit per cohesionar la comunitat educativa, fer esport i conèixer rutes pel rodal de la ciutat.

El guiatge, a càrrec de l'Ajuntament de Sabadell, ha estat conduït per dos naturalistes de la Secció Natura de la UES.

L'itinerari s'ha iniciat sortint a peu des de l'escola en direcció a la Roureda, passant pel torrent de la Riereta, el Bosc de Ca n'Ustrell i la font de Ca n'Argelaguet, on el grup ha esmorzat, per continuar cap el torrent de la Murtra, el torrent del Fangar, de nou el bosc de ca n'Ustrell, el torrent de la Romeua, la Torre Blanca i la hípica la Granja, per arribar a Mas Canals i fer el retorn per l'àrea de lleure de Can Llong, el barri de Can Llong, l'àrea de lleure del Torrent de la Romeua-Riereta i arribar de nou a l'escola Miquel Carreras.

Grans i petits han gaudit d'un dia excel·lent!!!

Per veure més imatge, clica aquí!!!
dimecres, 15 d’octubre de 2014

Famílies de P4 i P5 de l'escola Concòrdia inicien el taller "Anima't i juga amb ells"

Taller "Anima't i juga amb ells"
a l'escola Concòrdia
Durant els dies 13, 20 i 27 d'octubre, de 3/4 de 5 a 1/4 de 7 de la tarda, s'han trobat al gimnàs de l'escola Concòrdia, una vintena de persones, entre grans i petits, per portar a terme el taller "Anima't i juga amb ells", a càrrec de la Dolors i la Kim, psicomotricistes de l'empresa Kairós.

L'activitat s'ha adreçat a les famílies amb alumnes de P4 i P5 de l'escola i ha obtingut molt bona acollida. Totes les sessions han constat d'una estona de joc creatiu, on s'han relacionat els infants amb els seus pares i mares, per acabar amb una estona de joc representatiu i diàleg amb els adults.

L'experiència ha resultat molt positiva i enriquidora tant pels infants com pels seus progenitors.

Per veure imatges de l'activitat, clica aquí!
Més imatges de l'AMPA de l'escola Concòrdia

dilluns, 13 d’octubre de 2014

Les famílies de P3 de l'escola Juan Ramón Jiménez inicien una nova edició del taller de psicomotricitat

Taller "Anima't i juga amb ells", escola Juan Ramón Jiménez
Dimarts 7 d'octubre s'ha realitzat la primera sessió del taller "Anima't i juga amb ells", al gimnàs de l'escola Juan Ramón Jiménez. Les properes sessions s'han previst els dies 14, 21, 28 d'octubre, 4 i 11 de novembre.

Es tracta d'un taller de jocs motrius que s'adreça a les famílies d'educació infantil que vulguin mantenir una estona de joc creatiu amb els seus fills i filles, i compartir-la amb altres pares i mares en un clima lúdic i distès.

Les sessions de 90 minuts de durada, comencen amb la presentació de les persones que hi assisteixen, l'enderrocament del mur fet amb materials de psicomotricitat per part dels infants, per donar pas a una estona de joc no dirigit i acabar amb una activitat més reposada de joc representatiu i una petita reflexió sobre com ha anat la sessió.

El taller el dirigeixen dues psicomotricistes de Kairós-Psicomotriu.. En aquesta edició s'hi han apuntat 13 famílies de P3 de l'escola.

Per veure més imatges, clica aquí!!!