divendres, 28 de novembre de 2014

Inici del "Taller de massatge infantil" a 4 escoles bressol

Taller de "Massatge infantil"
El massatge infantil és una tècnica subtil, tendra i agradable, que per mitjà de l'estimulació tàctil ens permet comunicar d'una forma intensa amb el món corporal i emocional de l'infant. És l'art de la comunicació a través de les mirades, els somriures, el contacte, les paraules, el joc, que ens apropen a cada nen/a en quan a èsser únic.

El tacte és un poderós mitjà per al desenvolupament fisiològic, psicològic i emocional dels infants. És un nutrient que beneficia tant al nen/nena, com als pares i mares, estimulant i enfortint els vincles afectius i l'escolta mútua.

L'infant no es nodreix només de menjar, necessita fonamentalment amor i afecte, que li proporcionin una seguretat i acolliment emocional per poder créixer de forma harmònica.

A finals de novembre s'ha iniciat 4 tallers de massatge infantil a les escoles: EBM Calvet d'Estrella, CEIF Espronceda, CEIF Can Llong i CEIF Creu Alta.

Aquest taller, consta de tres sessions de 90 minuts on pares i fills comparteixen una activitat que millora la relació parental, d'una forma ben plaent i agradable.

És a càrrec de professionals de l'AEMI, l'Associació Espanyola del Massatge Infantil.

Consulta el blog de l'EBM Calvet d'Estrella, amb la notícia del taller i algunes imatges.
Accedeix al blog del CEIF Creu Alta, amb imatges i el relat del taller.
Enllaça amb el blog del CEIF Espronceda, amb imatges del taller.dilluns, 24 de novembre de 2014

Noves edicions del taller "Anima't i juga amb ells", a quatre escoles bressol

Taller "Anima't i juga amb ells" al CEIF Can Puiggener
Entre el 20 de novembre i el 2 de desembre s'han iniciat les primeres sessions del taller "Anima't i juga amb ells" al CEIF Joaquim Blume, CEIF Andreu Castells, CEIF Can Puiggner i l'EBM Joan Montllor.

Aquest taller de psicomotricitat,  consta de 3 sessions de 90 minuts on es relacionen pares i fills d'una mateixa escola. Cada sessió compta amb un espai de joc creatiu seguit d'una estona de joc representatiu i diàleg amb els pares i mares.

El joc creatiu sempre s'inicia derribant un mur fet amb tots els materials i elements de psicomotricitat, donant pas més endavant, al joc representatiu, on els infants amb gomets i retoladors fan dibuixos.

Les sessions les direigeixen dues psicomotricistes del centre Kairós-Psicomotriu.

Veure imatges del taller al CEIF Can Puiggener
Veure imatges del taller al CEIF Joaquim Blume
Veure imatges del taller al CEIF Andreu Castells
Veure imatges del taller a l'EBM Joan Montllor


divendres, 21 de novembre de 2014

Xerrada adreçada a les famílies d'Educació Infantil del Col·legi Jesús Salvador sobre l'adquisició dels hàbits del infants

Imatge del cartell de la xerrada, extreta d'Internet
L’objectiu principal d’aquesta xerrada era el d'abordar els neguits als quals s'enfronten les famílies en el seu dia a dia: quins hàbits necessitaran els nostres fills i filles per un bon desenvolupament? En quin moment és recomanable començar a potenciar-los? Quines són les millors eines i estratègies?

Durant la xerrada s'han abordat els hàbits relacionats amb les rutines fisiològiques bàsiques (menjar, dormir, higiene,...), amb l’alimentació i la salut, amb la comunicació i la convivència, amb l’ordre i la cura de les coses, amb els estudis i el desenvolupament de responsabilitats pròpies dels infants.

En definitiva, s'han tractat tots aquells hàbits que permeten un desenvolupament ple i una vida amb més altes quotes de benestar personal. 

La xerrada a càrrec de l'Elisenda Ramírez de la FAPAC, ha estat molt ben valorada per part de les vint-i-cinc persones que hi han participat. Es va dur a terme al Col·legi Jesús Salvador, el passat 20 de novembre de 2014.

Accedeix al relat de la xerrada publicat al blog del Col·legi Jesús Salvador

dijous, 20 de novembre de 2014

Inicien amb èxit les sessions del "Taller de contes en família" a tres escoles bressol


Rosa Fité al CEIF Vapor Buxeda Nou
Durant els dies 17, 18 i 19 de novembre s'han iniciat les primeres sessions del "Taller de contes en família", a càrrec de la Rosa Fité, al CEIF Arraona, al CEIF Vapor Buxeda Nou i a l'EBM La Romànica. 

Cada taller consta de tres sessions, de 90 minuts de durada on es treballa el conte com a eina d'apropament i font de vocabulari, també com a recurs per a trobar aquell moment de tranquil·litat i sobretot, com a eina per educar els infants. 

A cada sessió s'expliquen un parell o tres de contes, sempre adients a les edats dels nens i les nenes i, a continuació, es realitza el taller relacionat amb els contes explicats on queden implicats tant els progenitos, com els seus infants, per tal de treballar tots junts una estoneta i emportar-se un bon record a casa.

Durant les sessions es dediquen uns minuts a parlar de l'experiència, els dubtes i de com s'han sentit els participants.

Veure la notícia i imatges del taller al CEIF Vapor Buxeda Nou
Accedeix a les imatges del taller de l'EBM La Romànica
Consulta el blog del CEIF Arraona, amb el relat i les imatges de cada sessió

dimecres, 19 de novembre de 2014

El taller "Coneix les principals tècniques d'estudi i aprèn a ajudar el teu fill" desperta l'interès dels pares i mares de l'escola Andreu Castells

Imatge del cartell de la xerrada, extreta d'Internet
El passat dimarts 18 de novembre, es va portar a terme a la Biblioteca de l'escola Andreu Castells, un taller relacionat amb les tècniques d'estudi adreçat als pares i mares, amb infants de 6 a 12 anys.

La sessió ha comptat amb la participació d'una trentena de persones de l'escola i en el seu transcurs s'han donat a conèixer les principals tècniques d'estudi i la seva adaptació a la personalitat dels fills.

Xerrada de tècniques d'estudi a l'escola Andreu Castells
També s'han donat pautes molt concretes per tal que cada família sàpiga acompanyar al seu fill en la gestió i l'organització de la feina i s'han resolt molts dubtes.

L'activitat a càrrec de Tània García, psicopedagoga de l'Associació Món Educa't, ha rebut una bona acollida per part dels assistents que consideren que aquesta formació, és necessària per acompanyar millor els seus fills, en la seva vida escolar.

Per veure més imatges de la xerrada, clica aquí!!!


divendres, 14 de novembre de 2014

La xerrada "El pas de primària a secundària" es consolida a l'Institut Pau Vila

Imatge del cartell de la xerrada, extreta d'Internet
El pas de primària a secundària és un repte tant pels alumnes com pels pares i mares.

La xerrada-taller es va realitzar el dia 13 de novembre a la Sala d'Actes de l'Institut Pau Vila.

L'activitat es va adreçar als pares i mares de 1r ESO de l'institut i als de 6è de primària dels centres vinculats: Joanot Alisanda, Miquel Martí i Pol i Teresa Claramunt.

En Toni Argent, professor de secundària i coordinador del Projecte educatiu "Millorem" va desgranar en aquesta xerrada-taller, els canvis més importants d'aquest salt d'etapa.

Es van treballar les transformacions clau en el pensament adolescent, de com canvia la manera d'estudiar entre primària i secundària, de les "pors" de mares i pares versus les oportunitats per a fills i filles, entre d'altres qüestions. La intervenció va durar dues hores, però van passar volant!

L'activitat va comptar amb la participació d'una vintena de pares i mares que han valorat molt interessants i útils les aportacions del conferenciant.

dijous, 13 de novembre de 2014

Èxit de participació a la xerrada de l'Institut Vallès "I si en lloc de normes i límits, apliquem criteris?"

Imatge del cartell, extreta d'Internet
Normalment ens preocupa que la canalla, especialment a l’etapa de l’adolescència, actuï de manera poc apropiada i en relació a les normes, que tant sovint els hi repetim.

Ens preocupa sobre tot com s’ha de vigilar perquè no traspassin els límits que els proposem i que, de fet, ja coneixen. Amb una certa freqüència, sembla que ho oblidin i que s’hagi d’estar sempre al seu darrera perquè ho respectin.

Passa tant en situacions força domèstiques: control del propi material, horaris, agenda, deures, obligacions... com en situacions socials.

És coneguda la influencia del grup i molt sovint diem: això ha passat perquè el grup pressiona. Però el grup està format per persones individuals. On queda tot plegat? Serà que focalitzem molt en el tema dels límits, més que en els criteris? Realment afavorim que entenguin i assumeixen els criteris? Les persones adultes els respectem o també ens fixem més en les situacions concretes que en els motius reals que els donen sentit? La conferenciant ha convidat als pares i mares a parlar-ne, per tal de poder no focalitzar-ho tant en la canalla, sinó en com ho plantegem i ensenyem els adults.

Xerrada de la M. Jesús Comellas a l'Institut Vallès
La xerrada, a càrrec de M. Jesús Comellas, Dra. en Psicologia, Professora emèrita de la UAB i Coordinadora del grup GRODE ha tingut molta participació, despertant l'interès de 44 persones, la majoria pares i mares amb alumnat a l'Institut Vallès i a l'escola Catalunya, però també a d'altres centres educatius, com ara l'institut Escola Industrial, Institut Pau Vila, Institut Ferran Casablanques i l'Escola del Carme. També és d'agraïr l'assistència del professorat i la direcció del centre i l'AMPA de l'Institut Vallès.

L'activitat ha estat molt ben valorada pels participants i la M. Jesús Comellas ha afavorit la interacció amb tots ells, fent-los reflexionar i participar activament. La xerrada es va fer el dia 12 de novembre, a les 7 del vespre, a la Biblioteca de l'Institut.

Accediu a més imatges de la xerrada, clicant aquí!!!

Accediu a la notícia sobre la mateixa activitat, de la web de l'Institut Vallès


dimecres, 12 de novembre de 2014

Xerrada a l'escola Joaquim Blume “Com ajudar els nostres fills i filles en els estudis? Com afavorir l’èxit i evitar el fracàs escolar?”

Xerrada a càrrec de la Núria Ribera, a l'escola Joaquim Blume
Actualment, un de cada quatre alumnes de primària i un de cada tres alumnes de secundària fracassa al sistema educatiu. Podem prevenir i evitar aquesta situació? Hi ha estratègies que funcionen? Estan al nostre abast?

La resposta és sí: hi ha estratègies que funcionen. Durant la xerrada a càrrec de la Núria Ribera, formadora de la FAPAC, s'han abordat les claus que afavoreixen l’èxit escolar i algunes propostes que permeten comprendre perquè el fracàs escolar avança i què podem fer-hi les famílies. 

Al llarg de tota la sessió es va promoure l'intercanvi d'opinions i dubtes amb els assistents. La xerrada es va realitzar el dia 11 de novembre i van participar-hi 12 mares de l'escola Joaquim Blume que la van valorar molt útil i necessària.

dimarts, 11 de novembre de 2014

Famílies de l'escola Cifuentes participen al taller "Anima't i juga amb ells"

Taller "Anima't i juga amb ells", escola Cifuentes
Durant els dies 10, 17 i 24 de novembre, de 3/4 de 5 a 1/4 de 7 de la tarda, s'han trobat al gimnàs de l'escola Cifuentes, 23 famílies per portar a terme el taller "Anima't i juga amb ells", a càrrec de dues psicomotricistes de l'empresa Kairós.

L'activitat s'ha adreçat a les famílies amb alumnes de P3 i P4 de l'escola i ha tingut molt bona acollida. Totes les sessions han constat d'una estona de joc creatiu, on s'han relacionat els infants amb els seus pares i mares, per acabar amb una estona de joc representatiu i diàleg amb els adults.

L'experiència ha resultat molt positiva i enriquidora tant pels infants com pels seus progenitors. Els infants, pares i mares volen continuar repetint l'experiència els cursos vinents!!!

Per veure més imatges, clica aquí!!!


dilluns, 10 de novembre de 2014

Continuïtat del "Curset per explicar contes", a l'escola Andreu Castells

Curset de contes a l'escola Andreu Castells
Durant els dies 10, 17 i 24 de novembre s'està portant a terme la continuïtat del "Curset per explicar contes" de la Rosa Fité, iniciat el curs passat.

El taller ha tingut una bona acollida per part dels pares i mares de l'escola, amb una desena de participants. Durant les tres sessions s'ha creat molta complicitat amb la formadora.

Les mares s'ho han passat d'allò més bé, aprenent com representar o construir personatges, emprant materials que tots tenim a casa i a perdre la por a l'hora d'interpretar-los.

Veure l'activitat a la web de l'escola Andreu Castells.

Més imatges del curset, clicant aquí!!!


dissabte, 8 de novembre de 2014

Noves sessions del taller "Anima't i juga amb ells" a l'escola Roureda

Taller "Anima't i juga amb ells" escola Roureda
Al llarg de les tres sessions del taller "Anima't i juga amb ells" que s'ha portat a terme al gimnàs de l'escola Roureda els dies 7, 14 i 21 de novembre, han participat unes 20 famílies amb alumnes de P3 i P4 de l'escola.

L'activitat és un taller de joc que pretén estimular la relació entre pares i fills.

El fet de compartir una estona de joc dins del gimnàs de l'escola, utilitzant els materials de psicomotricitat, enriqueix la creativitat, l'expressivitat i la comunicació tant dels pares com dels fills.

Agrada molt als infants i als seus progenitors i els permet relacionar-se amb altres famílies en una situació lúdica.

L'activitat està dirigida per dues psicomotricistes de l'empresa Kairós.

Per veure més imatges, clica aquí!!!

divendres, 7 de novembre de 2014

Les famílies de l'escola Calvet d'Estrella gaudeixen del taller "Anima't i juga amb ells"

Taller "Anima't i juga amb ells" a l'escola Calvet d'Estrella
Dimecres 5 de novembre s'ha realitzat la primera sessió del taller "Anima't i juga amb ells", al gimnàs de l'escola Calvet d'Estrella. Les properes sessions de l'activitat s'han previst els dies 12 i 19 de novembre.

Es tracta d'un taller de jocs motrius que s'adreça a les famílies d'educació infantil que vulguin mantenir una estona de joc creatiu amb els seus fills i filles, i compartir-la amb altres pares i mares en un clima lúdic i distès.

Les sessions de 90 minuts de durada, comencen amb la presentació de les persones que hi assisteixen, l'enderrocament del mur fet amb materials de psicomotricitat per part dels infants, per donar pas a una estona de joc no dirigit i acabar amb una activitat més reposada de joc representatiu i una petita reflexió sobre com ha anat la sessió.

El taller l'han dirigit dues psicomotricistes de l'empresa Kairós. En aquesta edició s'hi han apuntat 10 famílies d'Educació Infantil de l'escola.

Per veure més imatges de l'activitat, clica aquí!!!