dimarts, 16 de juny de 2015

L'escola Can Rull se'n va d'excursió a La Mola

Per acomiadar el curs 2014-2015 l'escola Can Rull va organitzar, el passat 7 de juny, una jornada de senderisme a La Mola per tota la comunitat educativa. Hi van participar unes 130 persones, entre adults i infants, i van estar acompanyats per monitors i monitores de la Secció Natura de la UES.
Malgrat la calor i la quantitat de gent que acostuma a visitar La Mola en cap de setmana es va poder observar la vegetació i gaudir del camí.
Amb aquestes activitats en família es vol potenciar la cohesió de la comunitat educativa, fomentar els hàbits d'estil saludables i donar a conèixer l'entorn proper i algunes rutes de senderisme a prop de la nostra ciutat.
El millor de tot disfrutar dels amics i amigues, de noves experiències i gaudir d'un excel·lent matí ple de natura!  Si voleu veure més imatges cliqueu aquí.

dijous, 4 de juny de 2015

Curset per explicar contes a l'escola Joaquim Blume

Aquest dimarts va finalitzar el curset per explicar contes a l'escola Joaquim Blume.

Els pares i mares que van assistir a les primeres sessions van poder gaudir de les explicacions de la Rosa Fité sobre com perdre la por escènica davant dels infants i atrapar la seva atenció a l'hora d'explicar alguna història. Com buscar el moment, quan començar, què llegir i com fer-ho van ser algunes de les qüestions que els adults van poder-li fer a la Rosa.
Pares i mares del taller de contes
Seguidament, els va poder mostrar com, amb materials que tenim a casa, es poden realitzar elements que poden donar vida a les històries i fer volar la imaginació als infants.

A la darrera sessió, els pares i mares van poder gaudir d'una posada en escena de la tallerista on van experimentar les sensacions que poden arribar a transmetre tot vivint allò que estan explicant.

dilluns, 1 de juny de 2015

Famílies del CEIF Joaquim Blume gaudeixen del taller de "Contes en família"

Famílies al CEIF Joaquim Blume
Aquests últims tres dimecres s'ha realitzat una activitat adreçada als pares i mares amb infants al CEIF Joaquim Blume. Les famílies assistents han tingut l'oportunitat de gaudir durant tres sessions dels contes de la Rosa Fité.
Han estat sessions de 90 minuts de durada on s'ha treballat el conte com a eina d'apropament i font de vocabulari, també com a recurs per a trobar aquell moment de tranquil·litat i, sobretot, com a eina per educar els infants.

A cada sessió s'han explicat un parell o tres de contes, sempre adients a les edats dels nens i les nenes i, a continuació, s'ha realitzat el taller relacionat amb els contes explicats on han quedat implicats tant els progenitos com els seus infants, per tal de treballar tots junts una estoneta i emportar-se un bon record a casa.

Durant les sessions també s'han dedicat uns minuts a parlar de l'experiència, els dubtes i de com s'han sentit els participants.

Les famílies que han participat han gaudit i molt i de ben segur que s'han emportat a casa noves idees per gaudir dels contes amb els seus infants.

Podeu veure més imatges aquí.