dilluns, 15 de desembre de 2014

Pares i alumnat de l'escola Creu Alta treballen el consum responsable

Imatge del cartell de la xerrada, extreta d'Internet
Durant aquest curs escolar tot l'alumnat de primària de l'escola Creu Alta està portant a terme uns tallers de l'Escola de Consum de Catalunya a les aules, per treballar el consum responsable. 

Durant el mes de desembre l'alumnat de tercer i quart van fer l'activitat "A què juguem?" i els grups de cinquè i sisè van realitzar el taller "Em compres somnis?". Primer i segon farà el taller "Veig, veig", el mes de febrer.

Per completar el treball realitzat per l'alumnat a les aules la direcció de l'escola, l'AMPA i l'Ajuntament de Sabadell, dins del Programa Tàndem Família-Escola, han convidat als progenitors a la xerrada "Jugar o consumir jocs? El repte d’aprendre a conèixer el joc i la joguina", realitzada el passat divendres 12 de desembre.

En Salvador Viciana, formador de l'Escola de Consum de Catalunya ha plantejat a la quinzena de participants si sempre es necessiten joguines per jugar? Hi ha jocs que s’avorreixen amb uns dies i jocs que duren sempre? Quines competències desenvolupa un joc de construcció o una botigueta als meus fills? Com sé que compro una joguina segura i adequada als meus fills? El poenent ha interactuat amb els pares i mares, tot construint amb els assistents, un espai de diàleg. Ha partit d’un fenomen de consum quotidià com són les joguines, i a partir del debat s’han explorat vies per orientar l’educació del consum dels fills/es.