dilluns, 26 de gener de 2015

Trobada familiar LECXIT "Elixirs emocionals" a la Biblioteca del Nord i a la Biblioteca del Sud

Sessió de formació del voluntariat LECXIT, Biblioteca del Nord
El dissabte 24 de gener al matí, es va portar a terme simultàniament a la Biblioteca del Nord i a la Biblioteca del Sud, la primera sessió de formació contínua adreçada al voluntariat del Programa LECXIT i la primera Trobada familiar "Elixirs emocionals", adreçada als infants i als seus familiars, acompanyats pels voluntaris del Programa.

Les sessions a la Biblioteca del Nord, les ha dirigit la Laia Galindo, mentre que la dinamització de les sessions a la Biblioteca del Sud han estat a càrrec de la Montse López, ambdues expertes en lectura, infants i biblioteques, vinculades al Programa LECXIT i col·laboradores de la Fundació Jaume Bofill.

Trobada familiar "Elixirs emocionals, Biblioteca del Sud
A la Biblioteca del Nord la sessió de formació va comptar amb una dotzena de voluntaris que han compartit experiències, noves idees i recursos davant el repte de compartir cada setmana, les sessions de lectura amb els infants. Com motivar-los, com afavorir la seva concentració i autoestima, la millora de la pronúncia, la comprensió lectora, entre d'altres. La sessió "Elixirs emocionals" ha aplegat 8 famílies i els voluntaris del Programa, que han compartit una dinamització lectora, a l'entorn de les emocions. Els  infants de quart i cinquè de primària participants, són alumnes de les escoles Calvet d'Estrella i Floresta.

Pel que fa a la Biblioteca del Sud, s'ha iniciat la matinal amb la sessió de formació dels voluntaris que ha comptat amb 11 participants. La sessió, com la del Nord, ha servit per posar en comú idees i estratègies sobre les sessions de lectura que es fan cada setmana a la Biblioteca del Sud. En aquestes sessions els voluntaris ajuden els infants en la seva comprensió lectora i contribueixen al seu èxit escolar. La sessió "Elixirs emocionals" ha comptat amb 10 infants acompanyats dels seus familiars i dels voluntaris del Programa. Els alumnes, majoritàriament de quart de primària, provenen de les escoles La Romànica i Espronceda. 

Han estat sessions molt profitoses pel voluntariat i divertides per les famílies, on grans i petits han disfrutat de valent a l'entorn dels llibres d'emocions.

Accedeix a les imatges de les sessions a la Biblioteca del Sud.
Consulta les fotografies de les sessions a la Biblioteca del Nord.