dijous, 13 de novembre de 2014

Èxit de participació a la xerrada de l'Institut Vallès "I si en lloc de normes i límits, apliquem criteris?"

Imatge del cartell, extreta d'Internet
Normalment ens preocupa que la canalla, especialment a l’etapa de l’adolescència, actuï de manera poc apropiada i en relació a les normes, que tant sovint els hi repetim.

Ens preocupa sobre tot com s’ha de vigilar perquè no traspassin els límits que els proposem i que, de fet, ja coneixen. Amb una certa freqüència, sembla que ho oblidin i que s’hagi d’estar sempre al seu darrera perquè ho respectin.

Passa tant en situacions força domèstiques: control del propi material, horaris, agenda, deures, obligacions... com en situacions socials.

És coneguda la influencia del grup i molt sovint diem: això ha passat perquè el grup pressiona. Però el grup està format per persones individuals. On queda tot plegat? Serà que focalitzem molt en el tema dels límits, més que en els criteris? Realment afavorim que entenguin i assumeixen els criteris? Les persones adultes els respectem o també ens fixem més en les situacions concretes que en els motius reals que els donen sentit? La conferenciant ha convidat als pares i mares a parlar-ne, per tal de poder no focalitzar-ho tant en la canalla, sinó en com ho plantegem i ensenyem els adults.

Xerrada de la M. Jesús Comellas a l'Institut Vallès
La xerrada, a càrrec de M. Jesús Comellas, Dra. en Psicologia, Professora emèrita de la UAB i Coordinadora del grup GRODE ha tingut molta participació, despertant l'interès de 44 persones, la majoria pares i mares amb alumnat a l'Institut Vallès i a l'escola Catalunya, però també a d'altres centres educatius, com ara l'institut Escola Industrial, Institut Pau Vila, Institut Ferran Casablanques i l'Escola del Carme. També és d'agraïr l'assistència del professorat i la direcció del centre i l'AMPA de l'Institut Vallès.

L'activitat ha estat molt ben valorada pels participants i la M. Jesús Comellas ha afavorit la interacció amb tots ells, fent-los reflexionar i participar activament. La xerrada es va fer el dia 12 de novembre, a les 7 del vespre, a la Biblioteca de l'Institut.

Accediu a més imatges de la xerrada, clicant aquí!!!

Accediu a la notícia sobre la mateixa activitat, de la web de l'Institut Vallès