dimecres, 11 de febrer de 2015

Excel·lent xerrada d'orientació a l'Institut Vallès

La Biblioteca de l'Institut Vallès, plena de gom a gom
El dimarts 10 de febrer es va programar una xerrada d'orientació adreçada als pares i mares amb alumnat de 3r i 4t d'ESO a l'Institut Vallés, amb el títol "Quina influència juguen les famílies sobre els fills/es quan és l'hora de prendre decisions sobre el seu futur acadèmic i professional?", a càrrec l'Olga Valls, formadora d'Educaweb.

La xerrada va comptar amb la participació de 45 pares i mares i estava adreçada a les famílies amb joves que es troben en fase de transició educativa, amb dubtes a propòsit dels itineraris i oportunitats de formació que ofereix el sistema educatiu. 

La formadora va dissertar sobre el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals, valors ocupacions, experiències, actituds, competències),  els condicionants de les eleccions (familiars, socials, educatius, econòmics, personals i com gestionar-los) i finalment, els aspectes relacionats amb l'entorn (alternatives d'estudis dels graduats en ESO i els itineraris dels que no acrediten).

La sessió també va incloure un col·loqui posterior, on l'Olga Valls anava orientant alguns dels casos exposats pels pares i mares. Tant els assistents, com la direcció de l'Institut i l'AMPA valoren molt positivament la formació rebuda.

Veure més imatges de l'activitat.