dijous, 28 de maig de 2015

Famílies de l'escola Arraona construeixen joguines amb material reciclat


Famílies de l'Escola Arraona jugant amb els seus fills i filles
Pares i mares de l'alumnat de P5 de l'escola Arraona, han entrat a les aules dels seus fills i filles per a construir amb ells, jocs i joguines amb materials reciclats. Concretament han elaborat un llapisser amb una capsa de sabates i uns prismàtics, fets amb rotllos de paper de WC.
El dimecres 20 de maig es va fer a l'aula  de P5A  i el dia 27 de maig, a la de P5B. La tallerista que ha dirigit les sessions és la Sara Agustí de l'empresa Marinva. 
El taller ha tingut molt bona acollida i ha servit per enfortir els vincles entre l'escola i les famílies. A més va comptar amb la implicació de les tutores.
Podeu veure més imatges del taller clicant a P5A o P5B
Esperem que les famílies s'engresquin i participin a properes activitats!


divendres, 22 de maig de 2015

Experimentant amb les famílies de l'Escola Juan Ramón Jiménez

Famílies participant al taller
Durant els dies 5, 12 i 19 de maig, les famílies de l'alumnat de P4 han tingut l'oportunitat de participar en el taller "Experimentem en família"; una proposta d'activitats lúdiques i educatives  que fomenten la relació i la implicació activa de les famílies i els infants.
Aquesta activitat està dinamitzada per una professional de la Cooperativa de Serveis Socioeducatius Eines que treballa amb les famílies durant els tres dies a través del joc.
Tothom s'ho ha passat d'allò més bé mentre els pares i mares adquirien eines per reforçar el seu paper educatiu i la seva relació amb els seus fills i filles. Han compartit tres tardes a l'escola amb d'altres infants i famílies i el que més han valorat és aquest espai d'intercanvi d'experiències entre ells.
Aquí podeu veure alguna imatge de l'activitat.

dimecres, 20 de maig de 2015

"Contes amb Taller" a l'Escola Bressol Municipal Joan Montllor


La Rosa Fité amb dos participants al taller
Durant els dies 30 d'abril i 7 i 14 de maig les famílies de l'Escola Bressol Municipal Joan Montllor han pogut participar a les tres sessions del "Taller de contes en família", a càrrec de la Rosa Fité.

A cada sessió, de 90 minuts de durada, s'ha treballat el conte com a eina d'apropament i font de vocabulari, també com a recurs per a trobar aquell moment de tranquil·litat i sobretot, com a eina per educar els infants.

A cada sessió s'han explicat un parell o tres de contes, sempre adients a les edats dels nens i les nenes i, a continuació, s'ha realitzat el taller relacionat amb els contes explicats on queden implicats tant els progenitors, com els seus infants, per tal de treballar tots junts una estoneta i emportar-se un bon record a casa.

Durant les sessions es dediquen uns minuts a parlar de l'experiència, els dubtes i de com s'han sentit els participants. Podem dir que tothom en demana més i que les famílies que han participat han gaudit molt d'aquestes estones d'aprenentage compartides amb els seus fills i filles.

Podeu veure més fotos clicant aquí

dilluns, 18 de maig de 2015

Famílies de l'escola Amadeu Vives gaudeixen del Riu Ripoll

Famílies al Riu Ripoll
Una vintena de persones, entre adults i infants de l'escola Amadeu Vives, van fer el diumenge 17 de maig l'itinerari Riu Ripoll

La sortida forma part de les "Jornades de Senderisme" iniciades per l'escola aquest curs i que serveixen per cohesionar la comunitat educativa, fer esport i conèixer rutes pel rodal de la ciutat.

El guiatge, a càrrec de l'Ajuntament de Sabadell, va estar conduït per Xavier Jiménez, naturalista de la Secció Natura de la UES.
L'itinerari s'inicià sortint a peu des de la Bassa, coneixent la història del Pou de Glaç, veient el Molí de Sant Oleguer, Can Quadres, el Molí de les Tres Creus i el Molí de Fontanet, on el grup va fer una petita parada per esmorzar. Després van continuar visitant el Molí dels Nois Buxó, Ca la Daniela, el Pont de la Salut i el Molí d'en Torrella.
Estava previst que l'itinerari acabés al peu de la Torre de l'Aigua. Però algunes famílies es van animar per poder continuar passejant pel riu fins a arribar a la Font dels Gitanos a Can Puiggener.
Al llarg del recorregut van poder observar la vegetació i els animalons que viuen al riu. Fins i tot, els més petits, i també els grans, van gaudir observant una família d'ànecs que passejava pel riu.

Un matí ple de naturalesa i experiències que van fer que grans i petits gaudissin d'un dia excel·lent!!!

Per veure més imatge, feu click aquí!

Nova xerrada d'orientació a l'INS Escola Industrial

Imatge del cartell, extreta d'Internet
El passat dimecres, les famílies dels alumnes de l'INS Escola Industrial, van gaudir d'una xerrada sobre la influència de les famílies a l'hora de fer la tria sobre el futur acadèmic i professional per part de l'alumnat quan acaba la ESO.

La xerrada es va dur a terme tot tenint en compte les Jornades d'Orientació que el propi institut està duent a terme amb els alumnes i les famílies i va comptar amb l'assistència de 39 pares i mares.

Les sessions estaven obertes a l'interès de qualsevol persona amb fills a l'ESO, però sobretot hi van participar famílies amb joves que es troben en fase de transició educativa i tenen dubtes a propòsit dels itineraris i oportunitats de formació que ofereix el sistema educatiu.

La ponent es va centrar en el coneixement d'un mateix, els condicionants de les eleccions i els aspectes relacionats amb l'entorn. La reflexió construïda entre l'orientadora i els assistents va girar a l'entorn del mercat de treball, els estudis i les qualitats personals dels nostres fills i filles.

Els assistents van fer constar a les valoracions que els va resultar molt interessant i profitosa per acompanyar millor els fills i filles, en aquests moments clau de la seva trajectòria.

dimarts, 5 de maig de 2015

Xerrada "Bullying: com afrontar aquestes situacions" a l'escola La Salut


Imatge de la xerrada
L'Associació de pares i mares (AMPA) La Salut, juntament amb l'Ajuntament de Sabadell, van programar una xerrada sobre el Bullying, a càrrec de Lluïsa Castro, psicòloga i mediadora especialitzada en intervenció psicoeducativa i relació família-escola, realitzada el dimecres 29 d'abril, a les 8 de la tarda.

Va comptar amb una vintena de participants, la majoria pares i mares, així com els membres de l'AMPA de la mateixa escola.

En la seva dissertació la Lluïsa es va centrar a donar una visió global del tema a tractar des de diferents visions. 
Es va anar aproximant al tema tot sol·licitant la col·laboració dels assistents, fent-los reflexionar i animant-los a participar tot expressant els seus neguits i opinions vers el tema a tractar.
Va donar orientacions en relació al que es pot fer des de la família, sense deixar de recordar la importància que té la comunicació positiva amb els fills/es, l'autoconfiança, l'educació en valors de respecte i tolerància i tot el que té relació en l'acompanyament en el procés de creixement.