dilluns, 23 de març de 2015

Esplèndida sessió de "L'Art en joc" a la Biblioteca del Sud i sessions de formació al voluntariat LECXIT

Formació del voluntariat LECXIT a la Biblioteca del Sud
Dissabte 21 de març s'han realitzat simultàniament a la Biblioteca del Nord i a la Biblioteca del Sud, una sessió de formació contínua adreçada al voluntariat del Programa LECXIT, seguida, a la Biblioteca Sud de la segona Trobada familiar LECXIT, "L'Art en joc".

Les sessions de formació han estat conduïdes a la Biblioteca del Nord per la Laia Galindo, i a la Biblioteca del Sud, per la Montse López. Durant la sessió de formació, els voluntaris han treballat en el disseny d'una sessió LECXIT, considerant diferents formes de ser dels nens i nenes, inspirats en personatges de contes.

"L'art en joc", Biblioteca del Sud
A continuació, alumnes de les escoles Espronceda i La Romànica han pogut compartir una sessió esplèndida, relacionada amb l'art i la lectura, acompanyats dels seus progenitors i voluntaris.

L'activitat ha estat dissenyada per Marta Roig i dinamitzada per la Montse López, ambues, especialistes en lectura, infants i biblioteques.

L'objectiu d'aquesta activitat ha estat presentar llibres d’art que busquen el joc com a mitjà per apropar-se als infants, posar de manifest el valor inspirador de moltes lectures i la seva capacitat per apropar-nos a referents col·lectius i per últim, conèixer l’obra d’Anthony Browne, com un dels il·lustradors que més ha jugat amb les referències a quadres famosos.

Trobada familiar LECXIT "L'art en joc" a la Biblioteca del Sud
Goril·les i plàtans, inunden les pintures d’en Willy. Aquest ximpanzé tímid, però amb un gran talent, ha convidat als participants a endinsar-se al seu taller de pintura. Allà han descobert les claus de la seva obra, els referents i els jocs amb els que s’inspira a l’hora de crear. En aquesta sessió els alumnes han descobert, experimentat i compartit el plaer de la creació artística. Els llibres els han ajudat, ja que les biblioteques són plenes d’ells i funcionen com a portes d’un museu.

Una vegada feta la creació artística a partir dels ulls de la Mona Lisa, els participants han fet exposició de les seves obres a l'espai infantil de la Biblioteca del Sud.

Veure més imatges de la formació del voluntariat a la Biblioteca del Nord i a la Biblioteca del Sud.

Veure més imatges de la sessió "L'art en joc" amb les famílies de les escoles La Romànica i Espronceda, a la Biblioteca del Sud.