dijous, 12 de març de 2015

Xerrades d'orientació a l'Institut Ribot i Serra i a l'Institut Pau Vila, adreçades a pares i mares amb alumnat a 3r i 4t d'ESO

Xerrada d'orientació a l'Institut Ribot i Serra,
adreçada a les famílies amb alumnat a l'ESO
L'Olga Valls, psicòloga i orientadora de l'empresa Educaweb va realitzar dues xerrades durant el mes de març, a l'Institut Ribot i Serra i a l'Institut Pau Vila, sobre la influència de les famílies a l'hora de fer la tria sobre el futur acadèmic i professional per part de l'alumnat quan acaba la ESO.

Les sessions es van realitzar els dies 12 i 26 de març respectivament.

La xerrada a l'Institut Ribot i Serra es va emmarcar dins la Jornada d'Orientació adreçada a l'alumnat del propi centre i ha comptat amb l'assistència de 21 pares i mares, la coordinadora pedagògica i l'orientadora.

Les sessions estaven obertes a l'interès de qualsevol persona amb fills a l'ESO, però sobretot hi van participar famílies amb joves que es troben en fase de transició educativa i tenen dubtes a propòsit dels itineraris i oportunitats de formació que ofereix el sistema educatiu.

La ponent es va centrar en el coneixement d'un mateix (habilitats, personalitat, interessos professionals, valors ocupacions, experiències, actituds, competències), els condicionants de les eleccions (familiars, socials, educatius, econòmics, personals i com gestionar-los) i els aspectes relacionats amb l'entorn (alternatives d'estudis dels graduats en ESO i els itineraris dels que no acrediten). La reflexió construïda entre l'orientadora i els assistents va girar a l'entorn del mercat de treball, els estudis i les qualitats personals dels nostres fills i filles. 

L'activitat va durar dues hores i els assistents dels dos centres han fet constar a les valoracions que els va resultar molt interessant i profitosa per acompanyar millor els fills i filles, en aquests moments clau de la seva trajectòria.

Accediu a més imatges de la sessió a l'Institut Ribot i Serra.